• +31614387974
  • linda @ febox.nl

DIY Lampion Sint Maarten

DIY Lampion Sint Maarten

DIY lampion voor Sint Maarten

Toch was dat altijd leuk! Ik herinner het mij nog goed als kind. Sint Maarten! Wat was het spannend. Zingen aan de deur en zou ik dan wel iets (lekkers) krijgen? Wat was ik altijd blij dat ik de jongste uit de straat was. Hihi.. Ik kon dan tenminste met de anderen mee gaan. Aldus de buurt was ik de kleinste die wel even alles regelde. Maar op die avond klopte mijn hartje toch ook wel wat sneller hoor. Dat vond ik wel heel spannend. Als we dan aan een aantal deuren waren geweest dan wilde ik ook liefst weer zo snel mogelijk naar huis. Niet alleen om te laten zien wat wij gekregen hadden, maar vooral ook om lekker te snoepen. Want een snoepkont dat was ik zeker!

Nu is onze oudste dochter in een leeftijd dat ik dit soort dingen met haar kan gaan doen. Knutselen vind ze al ontzettend leuk en snoepen ook! Langs de deur gaan zal nog een grotere uitdaging worden. Maar ach.. als daar snoepjes tegenover staan en we een paar buren even inschakelen dan lukt dat misschien wel. Heerlijk toch om dit nu met je eigen kinderen te (gaan) ervaren!

Dus… we gaan samen een lampion maken! Doen jullie met ons mee?

Ik heb al een aantal spullen hiervoor verzameld en het hoeft niet duur te zijn! De meeste spullen heb je vaak al in huis. Ik gebruik de volgende materialen:

  • Plastic doorzichtig bakje van bijv “snack tomaatjes of komkommertjes”. Deze zijn hier standaard in huis dus de emmertjes ook.
  • Een stokje met lampje, zijn al in verschillende winkels te krijgen vanaf ongeveer 1 euro per stuk.
  • Papier om het plastic bakje te decoreren.
  • Lijm.
  • Stiften/ kleurpotloden.
  • Evt.knutselfrutsels (goedkoop bij verschillende winkels te krijgen), denk aan bloemetjes, bolletjes, lettertjes enz.
  • Vergeet de batterijen niet!

Laat vooral de fantasie van de kleintjes de vrije loop gaan. Laat ze knutselen en frutselen want dan is het echt hun lampion en dat is iets om trots op te zijn. Dat maakt het uiteraard ook nog leuker om ermee te gaan lopen. Wij gaan alvast een avond stiekem buiten in de tuin ermee spelen!

Om de creativiteit op gang te brengen een paar voorbeelden:

 

 

 

 

Oh! Zullen we nog een paar liedjes oefenen voor de grote avond? Kennen jullie ze nog?

Sinte, Sinte Maarten
De koeien hebben staarten
De meisjes hebben rokjes aan
Daar komt Sint Martinus aan

Of…..

In mijn hand een lampion
Zo ga ik een straatje om
Snoepje hier, snoepje daar
Dank u wel, tot volgend jaar!

Ik heb er nu al zin in! Genieten zit vooral ook in de kleine dingen! Dus ik zeg doen!

Benieuwd naar het resultaat van de lampion van Estée. Deze zal binnenkort te zien zijn!

feboxadmin

Leave a Reply